Hevosten täyshoito-ja puolihoitopalvelu

Katajatallilla on 17 karsinapaikkaa ja 11 hiekkatarhaa sekä rajoitettu määrä laidunta hevosten käytettäväksi. Tarhoissa on ruokinta-astiat, jotta hiekkaa ei joutuisi hevosten mahalaukkuun ja tarhat pysyisivät siisteinä. Sulana aikana vettä on tarjolla aina. Vesien jäätyessä hevoset juotetaan ennen ja jälkeen tarhauksen greenline-vedellä.

Asiakashevoset tarhataan omiin tarhoihin, eikä tallilla ole tarjota hevosseuraa. Mikäli samalla omistajalla on kaksi hevosta tai asiakkaat keskenään sopivat/ottavat riskin loukkaantumisesta, voidaan myös asiakashevosia yhteistarhata.

Tarha-aika vaihtelee sään mukaan. Katajatallilla uskotaan hevosten viihtyvän parhaiten ulkona, joten tarha-aika on keskimäärin 11 h/pv, kesäisin tätäkin pidempi.

Hevoset tarhataan ja ruokitaan tallin puolesta niin puoli- kuin täyshoidossakin. Puolihoidossa asiakas tekee itse hevosensa karsinan, siivoaa tarhan sekä pussittaa hevosen heinät valmiiksi karsinan eteen. Täyshoidossa nämä tehtävät kuuluvat tallivuokraan.

Hevoset ruokitaan 4 krt päivä laadukkaalla heinällä ja lisäksi aamulla ja illalla on mahdollista jakaa väkirehuja. Tallivuokraan kuuluvat kivennäinen, suola, ADE-rae sekä kaura. Muut lisärehut kukin hankkii itse.

Asiakkaiden käytössä on 25*50 metriä kokoinen laadukas ratsastuskenttä. Kentän laidalla on estevarasto, jossa on safety systemsin puomeja ja tolppia, jotka ovat kevyitä liikutella. Lisäksi käytettävissä on muutamia kenttä- ja erikoisesteitä.

Tallin miesväki pitää kenttä kiitettävästi kunnossa niin lanaten sulaa kenttää kuin talvella yrittäen säilyttää kentän ratsastettavuus haastellisissakin oloissa. Hevosopiston maneeseille on lyhyt kävely-tai trailerimatka, jos kenttä ei ole ratsastettavassa kunnossa. Huom! Tallivuokraan ei kuulu hevosopiston kenttien/maneesien käyttöoikeus. Jokainen huolehtii itse maksuista Hevosopistolle.